Partner voor smid, aluminium- en staalconstructeur, glashandel, schrijnwerker, ijzerhandel ...

MEERT BV

Onze uitgebreide toonzaal staat ter beschikking van onze klanten en natuurlijk zijn afhalingen en bestellingen elke werkdag mogelijk.

BURELEN OPEN :

maandag tm. donderdag : 08.00 - 12.00u en 13.30 - 17.00u
vrijdag :                                   08.00 - 12.00u en 13.30 - 16.00u

Magazijn en toonzaal open :

maandag tm. donderdag : 08.00 - 12.00u en 13.00 - 17.00u
vrijdag :                                   08.00 - 12.00u en 13.00 - 16.00u

Wij hopen u alvast te mogen verwelkomen tijdens een bezoek.

het ONTSTAAN VAN MEERT BV

Nieuw item

JAREN '70 - WILLY MEERT

Alles begint met Willy Meert. Na het faillissement van zijn toenmalige werkgever, staalhandel Util, besluit Willy om als prille vijftiger als zelfstandige verder te gaan onder de naam Meert.

1983 - Marc De Wilde

Samen met zijn schoonzoon, Marc De Wilde, kan hij via een curator het assortiment Decor System overnemen en huurt hij een pand in Aalst om de markt van aluminium spijlen en motieven voor trapspijlen verder uit te bouwen.

Er worden contacten gelegd met het Franse Grande Forge en het DuitseMipolam voor de alleenverkoop in België.

Nieuw item
Nieuw item

1984 – Marcel Bekers

Reeds van in het begin zijn onze klanten smeden en leuningbouwers uit heel België en door de jarenlange ervaring van Willy en Marc lukt het snel om een groot cliënteel uit te bouwen.

Daarom start de tweede schoonzoon, Marcel Bekers als extra hulp en wordt er een bijkomende vertegenwoordiger gevonden voor Wallonië.

1985 – Vijfhuizen, Erpe-Mere

Willy voelt de nood van de klant om vanop 1 locatie een groot assortiment te kunnen aanbieden. Sloten, klinken, roosters, treden en speerpunten worden al snel toegevoegd aan het assortiment.

Hierdoor barst het magazijn in Aalst al snel uit zijn voegen en wordt besloten om een pand aan te kopen aan de Vijfhuizen in Erpe-Mere.

In het woonhuis wordt een toonzaal gemaakt en Meert begint steeds meer de interesse te wekken van buitenlandse leveranciers.
Zo komen gerenommeerde merken als T.Triebenbacher, AMF, Rehau, Euro, Rolling Center, Comunello , GiBiDi, Staco , K&S e.a. het gamma van Meert vervolledigen.

Nieuw item
Nieuw item

1989 – Christian Duvillier

Opnieuw barst het huidige magazijn uit zijn voegen, en wordt er beslist om een extra magazijn te plaatsen. Willy’s derde schoonzoon, Christian Duvillier, komt het team versterken als vertegenwoordiger om een nog beter contact te hebben met te klanten.

1997 – pensioen Willy Meert

Na het pensioen van Willy Meert eind jaren ’90 worden Marc De Wilde, Marcel Bekers en Christian Duvillier de nieuwe zaakvoerders van Meert. Intussen zijn er zo’n 7 mensen in dienst.

Nieuw item
Nieuw item

2004 – De nieuwe generatie dient zich aan

De kleinkinderen van Willy Meert worden volwassen en stappen stilaan ook mee in de zaak. Tussen 2004 en 2009 starten Maarten Bekers, Stijn De Wilde en Lieven Bekers. In 2017 en 2018 springen Marieke Bekers en Bastian Duvillier mee op de kar.

2009 - Nieuwbouw

Er is dringend nood aan een frisse wind en de oude gebouwen maken plaats voor een nieuw magazijn, bureel en een nieuwe toonzaal. Vanaf dan ziet het kruispunt van de Vijfhuizen in Erpe-Mere er helemaal anders uit.

Nieuw item
Nieuw item

2012 – Q-Railing

De nieuwbouw geeft de firma nieuwe vleugels en Meert drukt zijn stempel nog meer door op de markt van de gespecialiseerde groothandel.

Door de opkomst van inox en glas voor balustrades en trapleuningen, worden er contacten gelegd met het Duitse Q-Railing. Tot op vandaag zijn wij de enige rechtstreekse Q-Railing partner in België.

2018 - Locinox

Na een jarenlange goede samenwerking met Locinox, verwerven we in 2018 als enige speler in België het Locinox Gold dealer label.

Nieuw item
Nieuw item

2020 – pensioen Marc De Wilde en Marcel Bekers

Bij het bereiken van de pensioenleeftijd van Marc en Marcel, wordt de fakkel doorgegeven aan de vijf kinderen die reeds bij de firma werken. Christian blijft nog enkele jaren als vertegenwoordiger en steun voor het nieuwe bestuur actief.

Met intussen een twintigtal mensen trachten wij een zo volledig mogelijk assortiment aan te bieden aan smeden, constructeurs, schrijnwerkers, glashandelaars en trappenbouwers.